Op zoek naar de basis van het leven met… kiwi’s!

onder leiding van An Buckinx – doctoraatsstudente in de farmaceutische wetenschappen

Wij zijn als mensen allemaal hetzelfde, maar toch zijn we ook allemaal uniek. Dat komt door ons DNA. Dat is als het ware een handboek waarin geschreven staat hoe je eruit ziet, wat je typische kenmerken zijn,… Niet alleen mensen hebben DNA, maar ook dieren. Hun DNA bepaalt dat ze eruit zien als een hond, kat, dinosaurus, en de vele andere diersoorten die er bestaan. Eigenlijk bevat alles wat groeit en leeft DNA, dus ook planten, bomen, groenten en fruit. In deze workshop gaan we dieper in op wat DNA juist is, en voeren we een experimentele proef uit waarbij we DNA uit een kiwi isoleren. Op die manier krijg je een beter begrip over wat cellen en DNA zijn, en leren we samen meteen ook enkele praktische labovaardigheden!

• Waar? Op de campus van de VUB in Jette (Laarbeeklaan 103, 1090 Brussels)
  • Wanneer? Op woensdag 7 november of donderdag 8 november in de voormiddag
  • Lengte: ± 1u30